-
Consells per sobreviure a LinkedIn
És indiscutible que LinkedIn s’ha consolidat com la principal xarxa de networking mundial. Llançat fa només 6 anys des de Mountain View, Califòrnia, avui compta amb prop de 70 milions de professionals. LinkedIn es visita una mitjana de 37 minuts al mes, i Espanya és el 7è país en el rànquing LinkedIn amb prop de 700.000 usuaris, després de EUA, Índia, Regne Unit, Canadà, Itàlia i Alemanya.
Encara que no és el tema del post, si encara et preguntes què és i per a què serveix LinkedIn, aquí penjo un vídeo molt didàctic:
Quan analitzem els diferents perfils que es troben a LinkedIn, és fàcil descobrir perfils fets de pressa i corrent, sense fotografia, gairebé sense dades de contacte, sense l’historial d’empreses en què s’ha treballat, sense actualitzar. És decebedor que molta gent cregui que cal “estar” a LinkedIn sense més. LinkedIn serveix per generar networking actiu, per descobrir perfils interessants, per oferir els nostres serveis. Això no és “estar”, s’ha de treballar una mica i deixar clar qui som (a nivell professional), on som i a què aspirem.
Ens hem de imaginar que LinkedIn és la nostra pàgina web. Actualitzar-la, cuidar-la, explicar els nostres projectes o el que pugui atraure col.laboradors o clients. Aquí alguns consells de com treure-li millor partit:
- Estar o Ser: LinkedIn és un lloc que convida a ser descriptiu, és estratègic-no tàctic-, així que és millor evitar frases curtes a l’estil powerpoint, i intentar explicar els nostres èxits, les nostres aportacions de forma clara i descriptiva.
- Presentem-nos: He vist que molta gent no aprofita el “extracte”, un lloc perfecte per explicar en 4 línies què hem fet. Tampoc s’acostuma a omplir l’apartat “especialitats”, peça clau per a trobar col.laboradors, socis o clients. I la foto. Alguns creuen que no és important. Ho és. La cara és el mirall de l’ànima.
- Quan més, millor. A diferència d’altres xarxes socials, a LinkedIn és interessant presumir una mica. Cal no deixar-se cap treball anterior per insignificant que sembli. És possible que un stage fet en la nostra època d’estudiant ens obri les portes a una oferta.
- Utilitzem l’argot professional: Conèixer el llenguatge de cada sector és important. Hi ha una infinitat de maneres de descriure el que fas, però l’argot sectorial és clar, concis i comprensible. Si vull atraure col.laboradors en el sector del màrqueting boca / orella faré servir el terme “Wominomics”, referit a la indústria del “word of mouth”.
- Si busques feina, digues-ho. A ningú li agrada dir que està buscant feina. Però si ho busques, digues-ho. D’altra manera, ningú es fixarà en tu com a candidat “disponible”. És perfectament viable escriure sota el teu nom “especialista en màrqueting mediambiental”. Amb això no enganyes ningú, és una barreja de la teva formació amb la teva carrera professional. Però si no treballes actualment a cap empresa, deixa-ho clar.
- Parles idiomes? LinkedIn és un mitjà global, i permet en una sola pàgina disposar de diferents perfils segons l’idioma. Una mostra: Heus aquí el meu perfil públic en català, anglès i castellà.
- Mostra el teu perfil més social: LinkedIn és un escenari perfecte per a la creació i seguiment de grups professionals. N’hi ha de tots els colors i per a tots els gustos. Subscriure’s a grups permet rebre informació actualitzada sobre el nostre sector i participar en fòrums de debat. A més, la creació de grups pot ajudar-nos a generar trànsit per al nostre propi negoci, bloc …
Comparteixo
- Feu clic per enviar un enllaç per correu electrònic a un amic (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Twitter (S'obre en una nova finestra)
- Fes clic per compartir al Linkedin (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Pinterest (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Pocket (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al WhatsApp (S'obre en una nova finestra)
Relacionats
21 juny 2010 / guillemrecolons / 0
Categories: Personal branding @ca
Etiquetes: Consells per sobreviure a LinkedIn, consells sobre LinkedIn, Ens hem de imaginar que LinkedIn és la nostra pàgina web, especial, Estar o Ser @ca, Guillem Recolons / Personal Branding @ca, lateral @ca, linkedin, marca personal @ca, Mostra el teu perfil més social, networking @ca, networking actiu, Parles idiomes?, perfils incomplets a LinkedIn, Personal branding @ca, Presentem-nos, Quan més millor, Si busques feina digues-ho, Utilitzem l'argot professional, xarxes de networking, xarxes socials professionals
Qui diu que un currículum no pot ser emocional? Avui es presenta SOYMIMARCA, un generador de marques personals
Vols seguir el blog?

Tot deixa marca.
Ho reconec, a la sang porto ADN publicitari. Tot i que després de 25 anys en agències de publicitat em vaig adonar que la meva passió és el branding ... aplicat a les persones.
Des de 2005 sóc consultor estratègic de personal branding i des de 2010 ho sóc de Soymimarca, companyia de la qual sóc cofundador i consultor.
Gairebé tot el que sé de branding ho he après en agències com Tiempo BBDO, J. Walter Thompson, Bassat Ogilvy, Saatchi & Saatchi, Altraforma, TVLowCost i la meva Lateral Consulting.
Tinc l'honor de ser soci a Integra Personal BrandingMèxic