-
No és la quantitat de contactes, és la forma de interactuar amb ells
En la nostra gestió de marca personal, sovint es confon quantitat amb qualitat
És cert que el networking es basa en probabilitats, i com més altes, millor. Encara que també és cert que estem en l’època de les afinitats, de la segmentació personal, del one-to-one, i, en definitiva, de la personalització. Tenir 5.000 contactes a LinkedIn és molt interessant, però encara ho serà més si dividim aquest patrimoni en grups afins (consultors, directius, pensadors, periodistes ….) I ens dirigim a ells d’una forma més propera.Tant a Facebook com a LinkedIn, Plaxo, Viadeo … la caça del contacte es converteix a vegades en un absurd.
Puc entendre que un candidat polític necessiti una base molt àmplia de “amics” per desvetllar la seva agenda, els seus pensaments i les seves propostes. Potser el problema resideix en la nomenclatura “amics“. No nego que hi pugui haver algú amb molts, molts amics. Però aquestes xifres que veiem sovint de 5.000 amics són irreals. En la nostra gestió de marca personal, sovint es confon quantitat amb qualitat.
El cas de Twitter és una mica diferent, ja que aquí és possible “seguir” a persones pel que pensen i el que escriuen, no per la nostra relació amb aquestes persones. Twitter, a més, ofereix en el seu interface la possibilitat de crear grups per afinitat. De manera que, segons l’estat d’humor del moment, a un li ve de gust llegir coses de “coach”, de “polítics” o de “futbol” …
Twitter, a més, ofereix en el seu interface la possibilitat de crear grups per afinitat
En el fons, la gestió de contactes online no hauria distar molt de la gestió offline. Quan un crea una base de dades, sempre hi ha un camp que defineix el sector. Aquesta és la clau de la personalització. Així doncs, no es tracta de la quantitat de contactes, es tracta de com interactuem amb ells.
Comparteixo
- Feu clic per enviar un enllaç per correu electrònic a un amic (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Twitter (S'obre en una nova finestra)
- Fes clic per compartir al Linkedin (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Pinterest (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al Pocket (S'obre en una nova finestra)
- Feu clic per compartir al WhatsApp (S'obre en una nova finestra)
Relacionats
14 juny 2010 / guillemrecolons / 0
Categories: Personal branding
Etiquetes: afinitat personal, amics del Facebook, cómo interactuamos con ellos, contactes de LinkedIn, El cas de Twitter és una mica diferent, Facebook, gestión offline, gestión online, Google, lateral, linkedin, marca personal, networking, No és la quantitat de contactes, personalització, Plaxo, Recolons, segmentació personal, Seguits de Twitter, twitter, Twitter ofereix la possibilitat de crear grups per afinitat, Twitter ofrece la posibilidad de crear grupos por afinidad, Viadeo, Xing, youtube
Hola a tots… Necessitem voluntaris pel curs 2010-11 Qui diu que un currículum no pot ser emocional?
Vols seguir el blog?

Tot deixa marca.
Ho reconec, a la sang porto ADN publicitari. Tot i que després de 25 anys en agències de publicitat em vaig adonar que la meva passió és el branding ... aplicat a les persones.
Des de 2005 sóc consultor estratègic de personal branding i des de 2010 ho sóc de Soymimarca, companyia de la qual sóc cofundador i consultor.
Gairebé tot el que sé de branding ho he après en agències com Tiempo BBDO, J. Walter Thompson, Bassat Ogilvy, Saatchi & Saatchi, Altraforma, TVLowCost i la meva Lateral Consulting.
Tinc l'honor de ser soci a Integra Personal BrandingMèxic